Värdet av individen (25 oktober 2021)

(Tänk på att den livssyn jag ger uttryck för på många vis är enig med den som uttrycks på sidan divinetruth.com, så slipper du förvirras i onödan av mina många referenser dit i mina blogginlägg! Thank you for understanding! Blir du nyfiken på mer så kan du också kika på deras tusentals videor, ljudinspelningar eller dokument på reklamfria Odysée: https://odysee.com/@DivineTruth-AllContent:8)

“Varje människa är Guds favoritbarn”, är ett citat av Jesus himself som jag tycker så mycket om.

Oavsett vilken tid i människornas historia, oavsett vilken plats på Jorden, oavsett omständigheter, förmåga eller inställning eller något annat alls, så är varje liten eller stor, hel eller trasig individ våra föräldrars favoritbebis. Och dom har många! (Ibland säger jag “dom” om Gud, eftersom Gud – som det känts för mig – innehåller både en mamma och en pappa i en och samma enorma själ).

Jag lägger inte skulden på fel ställe och säger att Gud har ställt till det för oss – det har vi lyckats så bra med själva. Och inte heller går Gud emot våra själars fria viija för att liksom ingripa och ändra på det vi gör, vilket säger oss en del om vad som gäller för oss “kreativa avbilder” också. Var och ens fria vilja skyddas av ett helt universum fyllt av lagar som Gud gjort för att hålla ordning på placet, även om många verkar vilja ignorera problemen som hopar sig inombords och utanpå när de bryter mot kärlekslag efter kärlekslag livet igenom.

Det dom inte riktigt inser, är att dom inte kan komma bort från sina egna konsekvenser, hur mycket dom än vill det och försöker göra det. Själen kånkar vackert runt på sina förvärvade fulheter, och den enda vägen ut är igenom dom. Självinsikt, ödmjukhet, lärdomar om kärlek, djup och verklig ånger som kommer vara det mest hjärtskärande vi någonsin känt, men som en dag är igenomkänd och borta för alltid – det finns sätt att vända båten i rätt riktning, hur långt in i mörkret vi än är.

Alla små barn som kommer hit är fullständigt utan skuld till något alls, med sin första medvetna upplevelse av sig själva och livet först vid befruktningen, där dom dras med i och sugs in i sina biologiska föräldrars och även den direkta omgivningens känslomässiga bild av livet och sig själva och andra. Vartefter de växer och använder sin egen vilja mer medvetet, så blir också “utväxlingen” med livslagarna mer deras egen. Innan dess är dom i hög grad snarare utsatta för sina föräldrars/omgivningens ofta osaliga blandning av skador. Ibland har föräldrarna/omgivningen också verkliga sanningar om livet som barnet får, och då är barnet mer skyddat på just dom områden där sanningen bor i dom. Sanning gör oss inte bara fria, den skyddar också, mot rädslor och därmed mot knepiga upplevelser genom attraktionslagen.

Så var och en av oss har fått:

  • en unik del av Guds personlighet
  • en andra halva av vår egen själ, som är den perfekta livspartnern för oss (varje själspar är antingen homo-eller heterosexuellt, eftersom Gud har skapat många varianter av fördelningar av maskulint och feminint i oss alla)
  • en fri vilja
  • en längtan efter kärlek och sanning
  • en förmåga att vara totalt ödmjuka inför vilka känslor som helst som kan hamna i vår själ
  • ett samvete som hela tiden upplyser oss om vad som är sant och kärleksfullt

Inga dåliga doppresenter från ma och pa!

Det här säger mig att vi som enskilda personer, individer, unika människor, var och en är världens viktigaste! Varenda en av oss.

När någon i vår närhet uttrycker en vilja att påverka oss på något vis i vår vilja, så skapar dom en hel del problem åt sig själva, helt enkelt. En liten del av deras egen själshalva får problem, närmare bestämt. Och beroende på hur hårt påverkan drivs, och i vilken form, så motsvarar också konsekvensen i deras själshalva deras brott mot Guds många lagar (kalla det naturlagar, eller funktioner, men dom gäller alla och i alla tider).

Som tur är kan vi mangrant påverka hur vårt liv är, genom att börja sluta bryta mot alla kärlekslagar vi hittar. En enkel grundregel är att leva efter värderingar som du skulle vilja bli bemött utifrån själv. Så’nt belönas av nämnda lagar, och belönas stort, utan att överdriva. Inte med någon luddig plats på någons högra sida uppe bland molnen, utan här och nu. Du får något positivt tillbaka. Precis som Gud är mån om att visa när vi kliver fel och gör illa någon, så vill Gud definitivt visa oss hur klyftigt det är att kliva rätt och ge någon annan och oss själva eller annat liv glädje och verklig kärlek (kom ihåg – inte våra hittepåvarianter av kärlek, men är du ärlig i samvetet så har du snart bra koll på vad verklig kärlek är).

Om du önskade att alla vore vänliga, omtänksamma, lyhörda och tillåtande inför olikheter, men också att alla skyddar varandra från att skadas av någon annan (genom enkla och kärleksfulla frihetsbegränsningar), så har du redan din to-do-lista där.

Det håller inte långt på vägen att mena att “dom borde”, eller “dom borde inte”. Det är fint att reflektera, analysera, se mönster, utvärdera olika beteenden och använda logiken så gott vi kan i vår bedömning av allting, men när dagen är slut, så är det hur vi själva betett oss som avgör hur natten blir.