Tänk dig det bästa du vet på alla livsområden… (30 juli 2022)

… och känn hur sorgen över att det inte är så väller fram. Känn ilskan över att du aldrig fått något av det. Känn rädslan för att du kanske inte är värd att ha det bra, att din omgivning hade rätt när du var liten och de behandlade dig som det värsta de visste. Låt alla de smärtsamma, jobbiga, motsträviga känslorna komma och tömmas ut ur dig. Var fri från dem. Lyssna på Guds sanning om dig, livet, sig själv och allt Gud har skapat istället. Känn hur underbart de sanningarna känns. Lev efter dem.

Lite så går det till att nå den 8:e sfären.

Tricket är att ha tillräckligt med tillit och tilltro till att det stämmer för att upprepa den här processen några miljarder gånger eller så.

Det enda du har att trösta dig med på vägen är att du faktiskt kommer märka små förändringar i dig själv och ditt liv vartefter du kommer igenom dina gamla känslomässiga skador och släpper dem ifrån dig.

Du kommer bli känsligare för andras instängda känslor.

Du kommer välja bättre mat, bättre sällskap, bättre sysselsättningar och bättre omgivningar när du utvecklas på och släpper dina gamla känslomässiga skador ifrån dig.

Du kommer kunna börja uppfatta människor i andekropp mer och mer, först som intryck, sedan som väldigt starka och påtagliga intryck, sedan som med din andekropps faktiska ögon och öron och känsel (eller i vilken ordning du nu löser upp dina rädslor – det kan variera!).

Du kommer känna dig lättare, gladare, mer kärleksfull, friskare, rörligare, yngre, ungdomligare, ha mer energi, få fler spännande och konstruktiva och glädjande idéer, göra saker för att de känns kul och skratta mycket mer och ha roligt.

Du kommer börja säga klokare och klokare saker och ha mer medkänsla.

Du kommer börja längta efter att förstå den som skapat allt det här mer, förstå din egen själsförälder, den som önskade dig precis som du är.

Du kommer börja känna en naturlig längtan efter och kärlek till hela din själ, och vips så ökar attraktionen till din andra hälft, din själsfrände, det andra avdelade medvetandet av den själ ni delar, och din förmåga att känna njutning växer och växer och växer för varje uns kärlek du lyckas klämma in i din halva av själen.

Du kommer få visioner om och önskemål och längtan efter platser som uttrycker skönheten och de många fantastiska funktioner som Gud har get oss potentialen att både uppleva, uppskatta, uttrycka och förverkliga. Livet kan vara ännu vackrare och fungera ännu bättre, och du börjar se hur!

Du känner mer och mer att alla behöver kärlek, men så som Gud älskar – med gränser, med konsekvenser, med lärdomar och belöningar i förhållande till kärleken var och en uttrycker och väljer att ha inom sig – allt utdelat med den största kärlek vi kan känna.

Ditt intellekt, din intelligens kommer börja ta fart, och matematik, fysisk, kemi, biologi, geologi, språk och alla andra vetenskapliga och människoorienterade ämnesområden känns roliga, intressanta, tillgängliga och begripliga på allt mer avancerade plan.

Du får mer och mer förmågan att helt enkelt låta din fysiska kropp ligga ner en stund och med lätthet lämna den mitt på dagen när du vill besöka någon eller någon plats med andekroppen, och undersöka saker som du vill ta reda på eller träffa någon person som gått över för länge sedan – friheten ökar mer och mer ju mer du bär på Guds kärlek och väljer att själv vara kärleksfull och känna den kärleken inom dig i alla lägen.

Kanske finner du att det kan vara värt bortplockandet av slemmiga, äckliga, tunga, hårda, stora känslostenbumlingar från din väg till renhet, kärlek, glädje, lycka, hälsa, klokhet, frihet och allt annat härligt som Gud lockar med där bortom. Kanske gör du inte det. Gud kommer med tiden knuffa dig ända in i 6:e sfären vare sig du vill eller inte, men det kommer väl ta sina modiga 10 000-tals år med de mest motsträviga själarna. Och själv kan du välja lyxvägen direkt till 8:e sfären i 1:a klass som bara tar ett par dussin år eller så där du som en superhjälte vågar dig på de allra mörkaste, skamligaste och mest skräckfyllda, instängda känslorna du har i din själ, och tar på dig ansvaret själv att rensa bort dem, samtidigt som du är ödmjuk nog att be om och ta emot all hjälp du kan få av Gud och våra andesyskon att ta itu med dem. Du kommer bli förvånad när du gjort det, över att det gick så enkelt och snabbt att få ur sig så starka känslor som du varit så orolig över så länge att släppa fram. Du kommer bli förvånad över att det inte var värre än så. Du kommer undra varför inte alla gör det här hela dagarna, när det är så enkelt, rättframt och effektivt och förändrar så mycket inom en – och till och med utanför en.

Om du kan börja ta emot sanning och kärlek från Gud, och vara ödmjuk från ditt håll, så ordnar sig allting annat i ditt liv. Visst kan vi prata i många, många timmar om de olika fallgroparna, våra fasader, beroenden, önskan om att lura oss själva och andra med “så länge-känslor” och självpåtagna försvarsmekanismer och bristande tillit och bristande vilja till ödmjukhet, men nerkokat till en enda, kärnfull mening så ser hela vägkartan till lycka ut på det viset.

Om du kan börja ta emot sanning och kärlek från Gud, och vara ödmjuk från ditt håll, så ordnar sig allting annat i ditt liv.

Foto: Helena Tuulasdotters Konst – pyrografi, fotografi, akvarell, fototryck