Berget före acceptansen (23 november 2021)

Det här gäller väl i största allmänhet för alla sanningar vi ännu inte tagit till oss om livet, men i synnerhet när det gäller något som allt fler börjat upptäcka nu med åren: Det går omkring en man och en kvinna i Australien, tämligen moderna och likeable, som säger sig vara de verkliga Jesus och Maria Magdalena, som fötts här igen och nu har återfått många och allt fler av minnena om sina identiteter, och börjat dela med sig fritt av allt de lärt sig och minns om Gud, andevärlden och kärlekslagarna som Gud har skapat.

Intressant så här långt? Tja, ditt svar beror helt på det där berget före acceptansen.

Där jag växte upp fanns det en gata som hade en ganska brant lutning och som hette Bergsgatan, med antydan att du just förflyttat dig uppför eller nedför ett lokalt litet berg när du passerat den lutningen, även om den kanske med större trovärdighet skulle hetat Höjdgatan eller Kullegatan. Sedan har vi Kebnekaise. Skillnaden i höjd är ungefär 2 060 meter eller så.

De där olika höjderna på berg hittar vi i oss individer också. Vi har lite olika höjd på de mentala och känslomässiga hindren vi behöver ta oss över för att acceptera en ny sanning som vi inte stött på tidigare.

För enkelhetens skull utgår jag från att påståendet om att Jesus och Maria Magdalena knallar runt här på Jorden igen, fast den här gången i Desigualshorts och solglajjor, är alldeles sant.

Och för att krångla till den enkla sanningen något alldeles enormt, så vill jag här räkna upp några av alla de hinder som kan finnas inuti en person för att helt enkelt bara acceptera den sanningen, förr eller senare. Kanske lite som att få barn – alla de där många känslorna, tankarna, insikten om att “Jag kommer bli förälder!!!” till “Glömde jag just bebin på biltaket???” Eller att vi får veta att vi är adopterade. Eller att vi har en okänd bror. Eller att någon förskingrat alla våra pengar i smyg. Eller att vi ärvt ett slott.

Det är något liknande den typen av inre bearbetande som händer när vi står inför en stor, pågående insikt som sakta växer fram till den sanning den är, i stil med att den faktiske, verklige, ende och historiske Jesus har återvänt hit på riktigt.

Vi behöver acceptera möjligeten för, åtminstone hyfsat öppet och på det intellektuella planet:

Att människor lever vidare efter döden

Att människor lever vidare som sig själva efter döden

Att människor kan olika saker när de lever i enbart sin andekropp “efter döden” som de inte kan i sin fysiska kropp “före döden”

Att det finns någon form av “övernaturlig” ordning i livet som möjliggör att vi lever vidare efter döden

Att Gud finns

Att Jesus fanns på riktigt

Att Jesus finns på riktigt

Att Jesus inte är Gud, men har lärt sig en gång att älska som Gud, och nu håller på att visa oss igen hur vi alla kan göra det

Att det som står i Bibeln kanske inte nödvändigtvis skrevs av Gud, utan av ett gäng människor

Att allt som står i Bibeln inte nödvändigtvis är sant

Att Maria Magdalena fanns och fortfarande finns på riktigt

Att Maria Magdalena och Jesus var ett par

Att Jesus och Maria Magdalena är ett par fortfarande

Att Jesus hade sex, och har det även numera

Att Jesus och Maria Magdalena fick en dotter, Sara, vars själspartner är Lukas, från Bibeln

Att Jesus är en större auktoritet när det gäller honom själv än vad Bibeln är

Att det Jesus pratar om i dagsläget förmodligen är det närmaste den absoluta sanningen om livet som vi eller någon annan heller för den delen har kommit, med tanke på hans – fortfarande efter 2 000 år – omtalade första vända här på Jorden

Att de flesta religioner och livsåskådningar som finns på Jorden idag helt enkelt mest består av en massa fel och osanningar

Att Gud är kärleksfull

Att Jesus inte är färdigutvecklad ännu i fråga om att bli Kristus igen, men är på väg, snabbare än någon annan på Jorden, igen

Att reinkarnation i vanlig bemärkelse inte är en grej, däremot att det finns en annan typ av reinkarnation som hör samman med vår utveckling i kärlek som själspar

Att det kryllar av andemänniskor omkring oss här och nu

Att det finns en hel andevärld för alla som är i sin andekropp

Och är du fortfarande inte mätt på saker att behöva kunna åtminstone vara öppen för att de KAN vara sanna, så finns det en uppsjö av ytterligare saker som Jesus och Maria pratar om i sina bokstavligen över 1 000 videor och andra dokument eller ljudinspelningar.

Och allt det som deras närvaro här innebär kan var och en för sig sätta upp ett Kebnekaise i vägen för vidare sanningar för någon av oss.

_________________________________________________________________________________

Mitt berg var snarare i höjd med en tröskel, kan nämnas i förbifarten. De enda grundfaktorerna som jag egentligen redan hade på plats inom mig, var en bestämd upplevelse och uppfattning sedan barnsben om att Gud finns, att vi lever vidare efter döden, och att Gud måste vara kärleksfull i grund och botten, även om jag inte hade någon större bild av vad det skulle innebära. Ja, och så kände jag att det var sant att Jesus hade funnits en gång här på Jorden, och jag undrade en del över honom emellanåt.

Men det räckte – jag kunde därigenom acceptera väldigt mycket av allt det som lades fram genom hur de förklarade livet och världen. Jag kunde acceptera det så långt att jag var helt villig att ge det chansen att vara sant, och testa det själv. Inte mycket motstånd alls där. Hade jag ens något motstånd, när jag tänker efter? Nej. Det var för bra för att inte vara sant, blev min slutsats.