Mina egna texter

Kurserna blir kursböcker

I takt med att här lapas kärlek från Gud så kommer det också justeringar av hur jag uttrycker den kärleken till alla mina syskon. Tidigare har jag erbjudit 4 slags kurser med olika grader av fördjupningar i ämnena själsutveckling, Gud, Divine Truth-läran, kärlek, ödmjukhet och massor av andra näraliggande teman.

Genom mina senaste insikter och avskalningar av gamla skador och beroenden, så har jag märkt att en del av motivationen att skapa de här kurserna var att få se människor utvecklas i själen, och få ge dem en massa uppmuntrande gillanden och ”godkännanden”, eller approval, som är ett begrepp man ofta använder i Divine Truth-läran.

Det här kom ur något som följt med i min släkt på kvinnosidan i generationer, och som jag tagit emot stafettpinnen från och bibehållit i mitt eget liv, och det är en önskan om att forma kvinnor och män (ens mamma och pappa från början) till att bli mer som man vill att de ska vara – nämligen mer ödmjuka, ansvarstagande och kärleksfulla.

Det låter ju först som en väldigt beskedlig och kanske till och med bra önskan att ha. Men det blir lite snett när det kommer ur ett beroende man har – då följer det ju med ett slags underliggande förväntning på de personer som t.ex. går de här kurserna att de då också ska utvecklas och liksom ”prestera” genom att bli mer kärleksfulla och vara självreflekterande och få insikter och bli så där genuint läkta, så som jag en gång försökte få min egen mamma (och hon sin, och så vidare bakåt i tiden) att bli. För då slipper jag ju möta känslorna av frustration och besvikelse och sorg som jag en gång grävde ner i de inre djupen som barn, över att inte riktigt få igång den där kommunikationen och se några särskilda framsteg på kärleksfronten hos min egen mamma.

Det här är förmodligen väldigt vanligt, och det är nog få som inte har varianter av de här känslorna inom sig att läka, men nu har jag åtminstone – med god hjälp – kunnat upptäcka dem i mig själv, och då känner jag att det är rätt och riktigt att se över hela erbjudandet kring kurserna och se vad jag kan ändra om för att det ska passa en mer kärleksfull önskan om att bidra med inspiration och uppmuntran, snarare än att blanda upp den med beroende-förväntningar och förhoppningar om att jag själv ska få något tillbaka ur det hela också.

Jag älskar att få de här insikterna, och har inget emot att förändra och göra om i det jag framställer, erbjuder och publicerar, utan känner att det är en del av att växa och utvecklas och lära sig, vilket i sin tur är ofrånkomligt att göra om vi vill bli helt kärleksfulla och vara helt ödmjuka och följa våra inre, egna passioner!

Så nu är kontentan att kurserna i sin nuvarande form kommer att läggas över till att bli böcker istället, både e-böcker, PDF:er och fysiska, inbundna böcker, och så kommer allt innehåll granskas så det inte smiter med några beroendebaserade formuleringar, och därifrån önskar jag att de ska få fungera som ett bra underlag för vem som än vill ha lite att fundera över på sin egen väg genom sin själs utveckling till att bli mer kärleksfull!

Foto: HelenaTuulasdotter.one
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s